Algemene zitinstructie

Plaats je voeten plat op de grond recht vooruit.

Hoogte instelling

De onderbenen/bovenbenen horen in een hoek van iets boven de 90° te staan.
Zorg ervoor dat je voldoende steun ondervindt over de volledige lengte van je bovenbeen en dat de druk van voor naar achter gelijk verdeeld is.
Is de steun te weinig dan dient de zithoogte iets aangepast worden.
Voor de dames: draag je wisselend schoenen met een hogere of lagere hak dan dien je de zithoogte aan te passen (en dus ook de hoogte van het bureau) of indien nodig gebruik te maken van een voetenbankje.
Mensen die het gevoel hebben van de zitting af te schuiven hebben de stoel vaak te hoog staan.

Zitdiepte

Tussen de rand van de zitting en de knieholte hoort ruimte te zitten voor een betere bloedsomloop. Te veel ruimte zorgt weer voor minder steun. De minimale ruimte is 1 á 2 vingers dikte. Er mag maximaal een vuist ruimte tussen de rand van de stoel en de knieholte zitten.

Rugleuning

Indien jouw bureaustoel voorzien is van een in hoogte verstelbare rugleuning, stel deze zo in dat je rug optimaal wordt ondersteund. Indien de stoel is voorzien van een lendensteun dan kun je de stevigheid van de rugleuning nog extra weerstand geven.

Armleggers

Buig je armen in een hoek van 90° en ontspan je nek en schouders. Hieronder dienen de armleggers geplaatst te worden. De hoogte van de armleggers is tevens de hoogte van het bureau.
Als jouw schouders ontspannen zijn dan dienen de armleggers recht onder de schouders te staan. Stel waar nodig de breedte van de armleggers in.

Synchroonmechaniek

Alle Prochair stoelen zijn standaard uitgerust met een synchroon mechaniek. Dit wil zeggen dat de rugleuning “los” gezet kan worden om een dynamische zithouding aan te nemen. Deze synchroon-stand is op gewicht in te stellen. Het gevoel moet dusdanig zijn dat je niet voorover wordt gedrukt maar ook niet achterovervalt. Je moet eigenlijk “in balans zijn”. Deze houding prefereert de voorkeur omdat het een dynamische houding betreft. De rug blijft gedurende de dag in beweging wat zeer bevorderlijk is voor het functioneren van de tussenwervelschijven. Het resultaat een betere doorbloeding en een betere stofwisseling.

Een goede instelling van de bureaustoel is van essentieel belang en kan rug-, nek-, schouder- klachten helpen voorkomen of verminderen. Natuurlijk is ieder mens verschillend en dienen er soms andere aanpassingen gedaan te worden om een juiste zithouding te verkrijgen. Raadpleeg hiervoor jouw leverancier.